Search by category:
Egyéb kategória

Mutatjuk, kik kapják meg a 300 eurós támogatást elsőként!

Mutatjuk, kik kapják meg a 300 eurós támogatást elsőként!

Balaskó Réka

2023. 11. 28., k – 12:27

Hamarosan érkezik a rendkívüli juttatás!

A 300 eurós rendkívüli juttatást a Szociális Biztosító december 1-jétől folyósítja, és legkésőbb idén december 20-ig kézbesítik. Azok a kedvezményezettek tehát, akiknek a kifizetési dátuma a hónap 22. és 24. napja, korábban kapják meg a juttatást.

„A 300 eurós rendkívüli támogatást a Szociális Biztosító azon nyugdíjasok után fizeti ki, akik 2023 decemberében automatikusan, kérelem benyújtása nélkül jogosultak a nyugdíjukra. Ez körülbelül 1,46 millió kedvezményezettet érint” – magyarázta a biztosító szóvivője.

Az idősek vagy a fizetés napján kapják meg a juttatást a bankszámlájukra, vagy a decemberi nyugdíjukkal együtt a postahivatalban vehetik át, ha a készpénzes nyugdíjkifizetést választották.

Zuzana Čaputová államfő pénteken írta alá a 13. nyugdíjról szóló törvény módosítását, melyet gyorsított eljárásban fogadott el a parlament.

Eredetileg 150 eurós rendkívüli nyugdíjkiegészítés volt tervben, de a parlament jóváhagyva az összeg megduplázásáról szóló módosítást. Az intézkedés körülbelül 440 millió eurós kiadást jelent az államkasszának.

(refresher, tasr)

Read More

Post Comment