Search by category:
Egyéb kategória

Többen meghaltak hóviharokban Ukrajnában

Többen meghaltak hóviharokban Ukrajnában

Kulcsár Péter

2023. 11. 28., k – 12:24

Tízen meghaltak az Ukrajnában dúló hóviharok miatt – közölte Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter kedden.

Az országon vasárnap óta végigsöprő jeges szél és hóvihar az áramellátásban is fennakadásokat okozott, és utakat tett járhatatlanná.

A viharos időjárás leginkább Ukrajna déli részét sújtotta, különösen a Fekete-tengeri régiót, és Odeszát. A jeges utakról autók és buszok sodródtak le, a rendőrség nyújt segítséget a járművek mentésében.

„A romló időjárási körülmények miatt tízen vesztették életüket az odeszai, harkivi, mikolajivi és a kijevi régióban. Huszonhárom ember, köztük két gyermek pedig megsérült” – írta a Telegramon Klimenko.

A belügyminiszter hozzáfűzte, hogy 11 régió 411 településén szünetel az áramszolgáltatás, és több mint 1500 járművet kellett kimenteni.

Oleh Kiper, az odeszai régió kormányzója szintén a Telegramon számolt be arról, hogy a hóvihar miatt öten vesztették életüket, és csaknem 2500 embert kellett kiszabadítani a hó fogságából.

Kiper azt írta, hogy 849 járművet, köztük 24 buszt és 17 mentőautót húztak ki a hóból, és a régióban több mint 300 település maradt áram nélkül.

Read More

Post Comment