Search by category:
Egyéb kategória

Németországban már csaknem ezer antiszemita incidens történt a Hamász izraeli terrortámadása óta

Németországban már csaknem ezer antiszemita incidens történt a Hamász izraeli terrortámadása óta

Kulcsár Péter

2023. 11. 28., k – 11:43

Németországban a Hamász október 7-i izraeli terrortámadása utáni egy hónapban 994 antiszemita incidensről tettek bejelentést.

A berlini Antiszemitizmus Kutató-, és Információs Központ (RIAS) elnevezésű civil szervezet keddi jelentésében kiemelte, hogy ez az adat naponta 29 incidenst jelent, 320 százalékkal többet, mint a 2022-es átlag.

A jelentésben az október 7. és november 9. közötti időszakot vették figyelembe.

A RIAS közleménye hangsúlyozta, hogy a jelzett időszakban sok zsidó tapasztalt a mindennapi életben antiszemita incidenseket, és nem érezte biztonságban magát.

Ötvenkilenc esetben a bejelentő közvetlen szomszédságában történt az antiszemita incidens. Giessenben például két férfi nyomult be erőszakkal egy zsidó ember lakásába, hogy eltávolítsa az ablakában lévő izraeli zászlót.

A jelentés szerint az egyetemeken szintén tapasztalták az egyre növekedő antiszemitizmust és az antiszemita propaganda terjedését. Az egyetemekről 37 esetet jelentettek, köztük olyanokat, hogy zsidó diákokat tettek felelőssé társaik Izrael lépéseiért. Néhány inzultált diák ezért nem is jár be az egyetemre.

A németországi Zsidó Diák Egyesület elnöke, Hanna Veiler elmondta, hogy az adatok riasztóak, de nem meglepőek. Mint hozzátette, a zsidó diákoktól folyamatosan érkeznek a bejelentések október 7. óta.

Országszerte 177 antiszemita gyűlésről érkeztek bejelentések. A beszámolók szerint ezeket olyan nem megerősített álhírek is gerjesztették, hogy október 17-én az izraeli erők egy gázai kórház ellen indítottak támadást.

A Hamász propagandájának nagyobb hatása van a németországi demonstrációkra, mint maguknak az izraeli katonai akcióknak – számolt be róla Benjamin Steinitz, a RIAS ügyvezető igazgatója.

Read More

Post Comment