Search by category:
Egyéb kategória

Ők a prágai lövöldöző áldozatai

Ők a prágai lövöldöző áldozatai

Mészáros Richárd

2023. 12. 23., szo – 11:23

Zeneintézet-vezető, tanárok, fiatal atléta és újságíró, irodalomtörténész és hallgatók a prágai lövöldöző áldozatai között.

A Prágában történt csütörtöki lövöldözés során életét vesztette a Károly Egyetem Zenetudományi Intézet vezetője, Lenka Hlavková – tájékoztatott a Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karán működő Zenetudományi Intézet  a család beleegyezésével.

Milena Králičková, a Károly Egyetem rektora péntek este a Denník N megkeresésére megerősítette, hogy az ámokfutás során a Bölcsészettudományi Kar két pedagógusa vesztette életét. 

Ugyancsak életét vesztette az egyetem elsőéves hallgatója, Lucie Špindlerová, aki a Ľudové noviny korrektoraként dolgozott – tájékoztatott a lap a család beleegyezésével.

A tömeggyilkosság áldozatai közt van a 20 éves Klára Holcová is, tehetséges súlylökő, aki levéltártant és bohemisztikát tanult, valamint Aneta Richterová, aki önkéntes tűzoltók aktív tagja volt – írja az iDNES.cz.

A lövöldözésben életét vesztette Ján Dlask irodalomtörténész, a svéd–finn irodalom szakértője – erről barátja tájékoztatott a Facebookon. 

Az áldozatok között Magdaléna Křístková, aki siketekkel való kommunikációt tanult az egyetemen. A mészárlás közben épp előadást tartott. „Egész éjjel reménykedtünk, hogy az egyik kórházba vitték, és végül minden jó lesz, de reggel a lehető legrosszabb hírt kaptuk” – írta a lány városa a Facebook-oldalán. „Örömteli, kedves és rendkívül aktív és tehetséges lány volt. Magda már nincs velünk, és hiányozni fog nekünk” – tették hozzá.

A rendőrségnek mind a 13 helyszíni áldozatot sikerült azonosítania. Vít Rakúšan belügyminiszter elmondta, a tizennegyedik áldozata a lövöldöző, aki öngyilkosságot követett el. Egy súlyosan sérült személy a kórházban vesztette életét. 

(tvnoviny.sk)

Read More

Post Comment