Search by category:
Egyéb kategória

Közel 16 millió utast szállított tavaly az Arriva cég Nyitra megyében

Közel 16 millió utast szállított tavaly az Arriva cég Nyitra megyében

Kulcsár Péter

2024. 01. 31., sze – 17:34

Közel 16 millió utast szállított tavaly az Arriva fuvarozó cég Nyitra megyében. Az előző évhez képest öt százalékkal több utast regisztráltak – közölte Silvester Zemes, az Arriva Nitra és az Arriva Nové Zámky vezérigazgatója.

A Nyitra megye által megrendelt regionális személyszállítás autóbuszait 14,4 millió utas vette igénybe. További 1,5 millió embert szállítottak a lévai, az érsekújvári, a komáromi, a vágsellyei, a párkányi, a nagysurányi, az ipolysági, az aranyosmaróti és a verebélyi buszok.

A Nyitra környéki regionális vonalakon négy százalékos utasszám-növekedést regisztrált a társaság. Ami a városi autóbusz-közlekedést illeti, főleg Komáromban nőtt az utasok száma, az előző évhez képest 48 százalékos növekedést regisztrált a fuvarozó, Aranyosmaróton 47 százalékos volt a növekedés.

2023-ban 81 új autóbuszt helyezett üzembe a fuvarozó a nyitrai régióban. Újdonság a Nyitra-Léva vonalon beiktatott új járat. „Célunk, hogy vonzóvá tegyük az utasok számára a tömegközlekedést. Nemcsak azért, mert így gazdaságosabban lehet utazni, hanem azért is, hogy kevesebb autó legyen az utakon” – mondta Zemes.

Read More

Post Comment