Search by category:
Egyéb kategória

„Elejétől fogva keményen dolgozunk” – a negyedik Fico-kormány száz napja

„Elejétől fogva keményen dolgozunk” – a negyedik Fico-kormány száz napja

Mészáros Richárd

2024. 02. 01., cs – 12:15

Elejétől fogva keményen dolgozunk, mondják a kormány első 100 napja után a miniszterek, akik a kabinet csütörtöki ülése előtt nyilatkoztak.

Denisa Saková (Hlas) gazdasági miniszter azt mondta, a lehető legnagyobb szorgalommal dolgoznak. „Fokozatosan teljesítjük azokat a dolgokat, amiket a választás előtt ígértünk” – mondta. Tárcája fő feladatának azt tekintette, hogy a tavalyi év végéig stabilizálja az energiaárakat, és kompenzálják a háztartásokat és a veszélyeztetett szubjektumokat.

Peter Kmec (Hlas) uniós alapokért és a helyreállítási tervért felelős miniszterelnök-helyettes szerint „összességében oké” volt az első 100 nap. „Folytatjuk a helyreállítási terv elemzését, beindítottuk az együttműködést Ukrajnával, és nagyon pozitív lépéseket teszünk a tudomány és a kutatás támogatása terén” – vázolta Kmec.

Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter megjegyezte, ő nem kapott 100 napot, röviddel a kinevezése után próbát tettek a parlamenti visszahívására. „Számomra ez a szám inkább csak szimbolikus, miniszterként az első pillanattól kezdve napi 24 órát dolgozunk” – szögezte le,

Erik Tomáš (Hlas) munkaügyi miniszter úgy véli, sikerült az emberek javát szolgáló törvényeket elfogadni, ilyen a 13. nyugdíj, 300 euró minden nyugdíjasnak, a jelzáloghitelek bonifikálása, járulékkedvezmény az élelmiszeriparnak, a szociális intézményeknek nyújtott segítség. „100 nap alatt elég szép eredmény” – mondta. Bízik benne, hogy a koalíció stabil marad, és a Hlas azon lesz, hogy a nézeteltéréseket zárt ajtók mögött oldják meg.

Read More

Post Comment