Search by category:
Egyéb kategória

Davis Kupa – Piros nyert, 3–2-re győztek a németek Tatabányán

Davis Kupa – Piros nyert, 3–2-re győztek a németek Tatabányán

Mészáros Richárd

2024. 02. 03., szo – 19:35

Piros Zsombor tét nélküli mérkőzésen legyőzte Kevin Krawietz-et, így a németek 3–2-re nyerték meg a Tatabányán rendezett tenisz Davis Kupa-selejtezőt a magyar válogatott ellen.

A párharc zárófelvonását némi huzavona előzte meg, mivel először azt jelentette be a műsorközlő, hogy vége a programnak, A már győztes vendégek ennek megfelelően boldogan fotózkodtak egy hatalmas „Qualified” (Továbbjutott) táblával, a kapitányok és a játékosok interjúkat adtak a pályán, de egyszer csak kiderült, hogy a két kapitány közös döntése alapján lejátsszák az ötödik meccset is.

Addigra a hatezres Multifunkcionális Sportcsarnok telt házas közönsége a felére fogyatkozott, ám ők hangos ovációval fogadták, hogy Piros és a párosspecialista Krawietz vív még egy bemutató jellegű összecsapást.

A világranglistán 129. magyar fej fej mellett haladt a csak páros ranglistahelyezéssel rendelkező, ebben a műfajban kétszeres Roland Garros-bajnok ellenfelével, majd egy bréket követően, 6:5-nél a szettért adogatott. Csakhogy Krawietz visszabrékelt, a rövidítésben viszont végig Piros volt a jobb, és egy látványos átemeléssel lezárta a játszmát.

A folytatás 0:2-vel indult, de a hazai kedvenc hamarosan utolérte egyre lassabban mozgó riválisát, 5:3-nál már a mérkőzésért szervált, és egy ásszal befejezte a találkozót, amely 1 óra 19 percig tartott.    

„Köszönöm mindenkinek, aki itt maradt. Kellett idő, amíg belejöttem ebbe a barátságos meccsbe, nem volt nagyon magas a színvonal, de jó volt újra pályára lépni a Davis Kupában” – nyilatkozta boldogan.

A párharcot megnyerő, háromszoros Davis Kupa-bajnok németek tehát 3–2-es összesítéssel jutottak tovább a DK-finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes magyar együttes pedig osztályozót vív ősszel.    

Read More

Post Comment