Search by category:
Egyéb kategória

Hány moderátor felügyeli a szlovák nyelvű YouTube-tartalmat? – Čaputová a videómegosztó alelnökével találkozott

Hány moderátor felügyeli a szlovák nyelvű YouTube-tartalmat? – Čaputová a videómegosztó alelnökével találkozott

Mészáros Richárd

2024. 02. 03., szo – 19:47

A YouTube öt tartalommoderátorral rendelkezik Szlovákiában, ami más, hasonló méretű országokhoz képest kevesebb – tájékoztatott Zuzana Čaputová államfő, miután Leslie Millerrel, a YouTube alelnökével találkozott San Franciscóban. Az egyes nyelvekre vonatkozó moderátorok számát a Google az európai digitális szolgáltatásokról szóló törvény elfogadása után tette közzé. 

„Szlovákia kis piac, de fontos, hogy a digitális platformok szlovákiai felhasználói ugyanolyan figyelmet és biztonságot kapjanak, mint a nagy országok felhasználói” – mondta Čaputová. Millerrel arról beszélt, hogyan látják a szlovák nyelvű tartalmakra vonatkozó kötelezettségek betartását. Az elnök asszony arra is kíváncsi volt, hogy a YouTube mikor indítja el Szlovákiában a fiatalok mentális egészségét célzó kezdeményezéseit, amelyek az Egyesült Államokban már működnek.

„A YouTube a felhasználók számát tekintve a legnagyobb közösségi hálózat Szlovákiában, és jelentős felelőssége van a gyűlöletbeszéd elleni küzdelemben – amely leggyakrabban a lányok és nők ellen irányul –, az erőszakra való felhívásokat illetően, vagy a fiatalok mentális egészségének területén” – jelentette ki az államfő.

Čaputová munkalátogatáson van az Egyesült Államokban. Szombaton indul San Franciscóból Pittsburghbe, Szlovákiába hétfőn tér vissza.

Read More

Post Comment