Search by category:
Egyéb kategória

Mosollyal az arcán távozott a bíróságról az a hetvenéves férfi, aki nővérre támadt, kórházi ágyakat gyújtott fel

Mosollyal az arcán távozott a bíróságról az a hetvenéves férfi, aki nővérre támadt, kórházi ágyakat gyújtott fel

Mészáros Richárd

2024. 02. 05., h – 10:32

Azt hitte, hogy egy sci-fi filmben van, ezért támadt a nővérre.

Amint arról korábban beszámoltunk, múlt hét csütörtökön egy részeg, agresszív férfi tombolt a Nagyszombati Egyetemi Kórház sürgősségi osztályán. A hetvenéves osztrák nyugdíjas rátámadt egy nővérre, majd három kórházi ágyat is felgyújtott. Állítása szerint az életét féltette a „kelet-európai” kórházban.

A nyugdíjas ügyét a napokban tárgyalta a bíróság, a szenátus elé közvetlenül a rendőri cellából vezették. A hetvenéves osztrák nyugdíjas, Erich fél órával később már bilincsek nélkül, mosolyogva távozott a bíróságról. Feltételes szabadságvesztésre és a kár megtérítésére ítélték. Beismerte, hibázott, az okozott kárt – ami háromezer euró – pedig kész megtéríteni. 

Elmondása szerint születésnapját ünnepelte a városban, de túlzásba vitte az ivást. Hazafelé menet, hajnali két órakor megbotlott, elesett. Ezután már a kórházban ébredt fel, ahol épp vérmintát vettek tőle. „Bepánikoltam, megijedtem, azt gondoltam, hogy ez olyan, mint valami sci-fi filmben, ahol kiveszik az emberek szerveit, például a máját vagy a veséjét. Ezért meglöktem a nővért, majd megpróbáltam elmenekülni, és kárt okoztam a kórházban” – mesélte.

A kórházból való menekülés közben felgyújtotta az ágyakat. A tüzet a nővérek oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Az alkoholszondás vizsgálaton a nyugdíjas két ezreléket fújt.

(noviny.sk)

Read More

Post Comment