Search by category:
Egyéb kategória

A madárinfluenza miatt kerülendőek a Komárom körüli vizes élőhelyek

A madárinfluenza miatt kerülendőek a Komárom körüli vizes élőhelyek

Vataščin Péter

2024. 02. 06., k – 16:03

Komárom |

Kerülendőek a vadmarak – főleg a elvonuló vízimadár fajok – előfordulási helyei (pl. vízpartok, kavicsbányatavak, halastavak stb.), minimalizálván annak veszélyét, hogy a madárinfluenza bekerüljön a háztáji állatok tenyésztési területére – figyelmetet a Komáromi Regionális Állategészségügyi és Élelmiszer-felügyelet (RVPS) előírásai nyomán a komáromi önkormányzat.

Az RVPS február 2–án egy újabb, madárinfluenza vírus által elpusztult hattyútetem megtalálásáról informálta a komáromi Városi Hivatalt. Az egyed a csallóközaranyosi kanálisnál múlt ki.

A január 26-án kiadott, majd febuár 2-án egy kiegésztéssel bővített határozat értelmében a hatóság a következő települések, ill. az ahhoz tartozó településrészek területét monitorozza: Csallóközaranyos, Ekel, Nagykeszi, Keszegfalva, Megyercs, Vágfüzes és Komárom.

A baromfikat és bármilyen egyéb madarakat tartó tulajdonosoknak február 7-ig kell leadniuk az egyedek összeírását az RVPS-nek. Fontos, hogy az egyedek semmilyen módon ne kerüljenek kapcsolatba a vadmadarakkal és a szabadon élő állatokkal. 

Read More

Post Comment