Search by category:
Egyéb kategória

Az SaS felszólította Žilinkát, hogy szólaljon meg a Btk. módosítása kapcsán

Az SaS felszólította Žilinkát, hogy szólaljon meg a Btk. módosítása kapcsán

Kulcsár Péter

2024. 02. 06., k – 16:40

Az ellenzéki SaS felszólította Maroš Žilinka főügyészt, hogy hozza nyilvánosságra a Btk. módosításával kapcsolatos észrevételeit. Ezzel Žilinka közösségi hálón tett nyilatkozatára reagált, mely szerint a főügyész hivatalos úton közölte szakmai észrevételeit, és a képviselőkön múlik, hogy figyelembe veszik-e azokat.

„Nagyon örülnénk, ha figyelembe vehetnénk az észrevételeit, de nem ismerjük azokat” – jelentette ki Ondrej Dostál képviselő. Hozzátette, csak azokat az általános észrevételeket ismerik, amiket levélben kaptak meg a parlament alkotmányjogi bizottságának tagjai. Žilinka abban arra figyelmeztetett, hogy egyes rendelkezések a nemzetközi szabályozásba ütközhetnek. A házelnöknek címzett másik levelet a képviselők nem ismerik.

Mária Kolíková azt bírálta, hogy a főügyész hallgat és nem kéri, hogy felszólalhasson a parlamentben, amikor egyik napról a másikra megváltoztatják a Btk.-t, a büntető perrendtartást, és megszüntetik a Különleges Ügyészséget. „Ez a csend valóban fülsiketítő” – tette hozzá. Szerinte Žilinka ezzel a kormányt segíti a politikai ködösítésben.

Read More

Post Comment