Search by category:
Egyéb kategória

Matečnát jelöli környezetvédelmi államtitkárnak az SNS

Matečnát jelöli környezetvédelmi államtitkárnak az SNS

Kulcsár Péter

2024. 02. 06., k – 11:20

Gabriela Matečná volt földművelési minisztert jelöli harmadik környezetvédelmi államtitkárnak az SNS.

Tomáš Taraba (SNS-jelölt) környezetvédelmi miniszter elfogadta a jelölést. Matečná a kétoldalú kapcsolatokért és a külkapcsolatokért fog felelni. A kinevezésről keddi ülésén dönt a kormány – tájékoztatta a TASR-t a tárca kommunikációs osztálya.

Taraba elmondta, az államtitkárok jelölése elsősorban a párt politikai döntése. „Matečná a múltban nemcsak a média zaklatásának volt kitéve, hanem a hatóságok is alaposan ellenőrizték, és a bűnüldöző szervek nem bukkantak semmilyen mulasztásra a részéről” – jelentette ki Zuzana Škopcová, az SNS szóvivője.

Az SNS az ártatlanság vélelmére hivatkozva kijelentette, nincs semmi akadálya Matečná kinevezésének. A párt szintén nagyra értékeli, hogy Taraba elfogadta a jelölést.

Matečná a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen végzett, dolgozott az Agrárkifizetési Ügynökségnél és az Állami Földalapnál is. 2016-ban lett földművelési miniszter, 2017-ben rövid időre az oktatási tárca vezetésével bízták meg. A kormány 2018-as márciusi lemondása után az átalakított Pellegrini-kabinetben ismét földművelési miniszter lett.

Read More

Post Comment