Search by category:
Egyéb kategória

A képviselők harmadik olvasatba utalták a Btk-ra vonatkozó törvénymódosítást

A képviselők harmadik olvasatba utalták a Btk-ra vonatkozó törvénymódosítást

Kulcsár Péter

2024. 02. 08., cs – 19:40

A parlamenti képviselők csütörtök este harmadik olvasatba utalták a Btk-ra vonatkozó törvénymódosítást. Peter Pellegrini (Hlas) házelnök megnyitotta a vitát, amelyre több mint ötven felszólaló jelentkezett. A javaslatról a vita lezárultáig fognak folyamatosan tárgyalni, vagyis amíg teljesen meg nem vitatják a módosítást. A vita éjszaka is folytatódhat. Ezt követően a képviselők végleges döntést hoznak a javaslatról.

Az ellenzéki képviselők kifogásolták a tárgyaláshoz való hozzáállást. Fel akarták ezt függeszteni, mert nem volt a teremben Boris Susko (Smer) igazságügyi miniszter, a javaslat előterjesztője. Egyes képviselők a „szégyen” szót skandálták. A házelnök végül elmagyarázta, hogy a törvény harmadik olvasatának vitáján nem kötelező részt vennie a törvény előterjesztőjének, azaz a miniszternek nem kell jelen lennie a teremben.

A Btk. módosítása több változással járna. Például megszűnne a Különleges Ügyészség (ÚŠP), csökkennének egyes büntetési tételek és lerövidülne az elévülési idő.

Read More

Post Comment