Search by category:
Egyéb kategória

Június 8-án lesznek az európai parlamenti választások

Június 8-án lesznek az európai parlamenti választások

Balaskó Réka

2024. 02. 09., p – 11:12

Az időpontot Peter Pellegrini, a parlament elnöke határozta meg. Június 8-án 15 európai parlamenti képviselőt választunk az Európai Parlamentbe öt évre.

Az Európai Parlament képviselőjévé választható az a szlovák állampolgár, aki a választás napján legalább 21 éves, és állandó lakhellyel rendelkezik Szlovákiában, valamint az Európai Unió más tagállamának olyan állampolgára, aki a választás napján legalább 21 éves, és állandó lakhellyel rendelkezik Szlovákiában – írja a denníkn.sk.

A választásokon akkor szavazhat, ha a választás napján legalább 18 éves, szlovák állampolgár vagy szlovákiai lakhellyel rendelkező uniós polgár, szlovák állampolgár, akinek nincs szlovákiai lakóhelye, de a választások napján Szlovákiában tartózkodik szlovák útlevéllel.

A szavazóhelyiségek kialakításának és a szavazóhelyiségek kijelölésének határideje március 5-e, a kerületi és a körzeti választási bizottságok és a választási körzetek kialakításának határideje április 9. Az első ülést április 26-ig kell megtartani.

Read More

Post Comment