Search by category:
Egyéb kategória

Švec nem teljesítette az államfőválasztáson való indulás feltételeit

Švec nem teljesítette az államfőválasztáson való indulás feltételeit

Mészáros Richárd

2024. 02. 09., p – 20:34

Róbert Švec nem teljesítette az államfőválasztáson való induláshoz szükséges feltételeket. A parlamenti iroda így elutasította az indulását. Erről a parlamenti iroda kommunikációs osztálya tájékoztatott. A döntést Peter Žiga (Hlas) parlamenti alelnök írta alá.

„A parlamenti iroda vezetőjének a döntése alapján létrehozott bizottság a javaslat megvizsgálása után megállapította, hogy a beérkezett javaslat nem felel meg a törvényes követelményeknek, ezért azt javasolta, hogy ne fogadják el Róbert Švec indulását a köztársaságielnök-választáson” – közölte a parlament. Az iroda azt közölte, hogy Švec január 30-án, petíció formájában adta le az aláírásokat, amelyekből a törvény szerint legalább 15 000-re van szükség.

„Valaki nagyon aggódik amiatt, hogy az elnökválasztási kampányban, mint a parlamenti választási kampány idején is, olyan nézeteket és attitűdöket mutatnánk be az országos médiában, amelyek kényelmetlenek a jelenlegi szlováktalan rendszer, a liberális demokrácia számára” – közölte Švec az állásfoglalásában.

Read More

Post Comment