Search by category:
Egyéb kategória

Brunetti bólintása döntött, győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a DAC

Brunetti bólintása döntött, győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a DAC

Lencsés Zoltán

2024. 02. 10., szo – 16:09

Győzelemmel kezdte a DAC labdarúgócsapata a Niké Liga tavaszi szezonját, a sárga-kékek Brunetti góljával győzték le a szakolcaiakat. 

Xisco Munoz vezetőedző rögtön három téli igazolásnak is lehetőséget adott az első tavaszi kezdőcsapatban: az észt Jürgensnek, a horvát Dolceknek és a védelemben az ukrán Kacsarabának, aki mindössze két nap edzés után rögtön tétmérkőzésen mutatkozhatott be sárga-kék mezben.

A mérkőzés kezdőrúgását nem isebb név, mint a férfi magasugrás jelenlegi vilácsúcstartója, Javier Sotomayor végezte el, akinek rekordját 1993 óta senki sem tudja megdönteni.

Az első negyedórában nem volt folyamatos a játék, a DAC első kapura lövésére 17 percet kellett várni, amikor Vitális Milán próbálkozott, az ezt követő szögeltből pedig Andzouana tornáztatta meg Junast. Ezzel lendületet is kapott a mérkőzés, két perccel később Jürgens is kipróbálta a szakolcai kapus éberségét.

Ezután a vendégeknek is volt egy nagy lehetőségük: Kacsaraba elszámolta magát, de az elfutó Smékal lapos lövését bravúrosan védte Popovics. Az első harminc percben még Jürgens és Ramadan is próbálkozott, a folytatásban viszont olyannyira lenyugodott a meccs, hogy a 38. percben a hazai B-közép már ébresztőt skandált.

A 43. percben Trusa talpra állíthatta volna a stadiont: erőszakosan szerelte Podhorint és maga törthetett kapura, de csak a kapusba lőtte a ziccert. A félidő utolsó perceiben is az „ébresztő” szó visszhangzott a stadionban, és láthatóan ez a hazai játékosoknak csak görcsöt okozott.

A második félidőre már Alejandro Mendez is kifutott a nagyon halovány Dolcek helyett. A játék hazai helyzetekkel (Trusa, Ramadan) folytatódott. A hazai nyomás viszont csak a 69. percben érett góllá: Vitális Milán szögletből Brunetti fejére varázsolta a labdát – 1:0.

A folytatásban a DAC nem engedte ki a kezéből az irányítást, de nem is törte magát a második gólért, és ez jobbára unalmas játékperceket eredményezett. A szakolcaiak nem voltak képesek helyzeteket kidolgozni, így a DAC győzelemmel kezdte a tavaszt és megtette az első fontos lépést a felsőházi rájátszás felé. 

Gólszerzők: Brunetti (69.)

Játékvezető: Kráľovič, 4836 néző

Sárga lap: Gruszkowski, Gouré

DAC: Popovics–Gruszkowski, Kacsaraba, Brunetti, Andzouana (83. Oddei)–Dolcek (46. Mendez), Dimun, Vitális, Ramadan (68. Gouré)–Trusa, Jürgens (78. Herc)

SKALICA: Junas–Krčík, Hradecký, Podhorin, Černek–Morong, Nagy, Hollý (73. Mášik), Gaži (82. Matejov)–Haša (73. Vlasko), Smékal (62. Sobczyk)

DAC–Skalica 1:0 (0:0)

Read More

Post Comment