Search by category:
Egyéb kategória

Megnyerte a pozsonyi tornát a magyar női jégkorong-válogatott

Megnyerte a pozsonyi tornát a magyar női jégkorong-válogatott

Kulcsár Péter

2024. 02. 10., szo – 16:38

Megnyerte a pozsonyi nemzetközi tornát a magyar női jégkorong-válogatott, miután a zárómérkőzésen szétlövés után 4-3-ra legyőzte a házigazda szlovák csapatot.

Pat Cortina szövetségi kapitány együttese – amely az áprilisi divízió I/A-világbajnokságra készül – jól jött ki a körbeverésből. A válogatott csütörtökön Garát-Gasparics Fanni duplájával 2-0-ra verte a vb-rivális francia együttest, majd pénteken úgy mentett pontot a norvégokkal szemben, hogy Huszák Alexandra 16 másodperccel az alapidő letelte előtt, emberelőnyben egyenlített.

A házigazda szlovákok mindhárom riválisuknál egy világbajnoki osztállyal lejjebb szerepelnek, és Pozsonyban mindenkitől kikaptak. A záró meccsen éppen Huszák szerzett vezetést 60 másodperc elteltével, a folytatás viszont nem alakult jól. A szlovákok a harmadik harmadban háromszor is betaláltak, de innen is sikerült hosszabbításra menteni az összecsapást. Előbb Báhiczki-Tóth Boglárka szépített, majd Metzler Regina egy perccel a vége előtt, emberelőnyben egyenlített.

A ráadásban nem esett gól, a szétlövésben pedig Garát-Gasparics bizonyult a nyerőembernek.

Read More

Post Comment