Search by category:
Egyéb kategória

Munoz: Csak tíz percig játszottunk úgy, ahogy szerettem volna

Munoz: Csak tíz percig játszottunk úgy, ahogy szerettem volna

Lencsés Zoltán

2024. 02. 11., v – 17:02

Így látta a DAC–Skalica bajnoki labdarúgó-mérkőzést Vitális Milán, Xisco Munoz és Pavol Majerník.

Kiszenvedte a győzelmet a DAC labdarúgócsapata a Niké Liga első tavaszi fordulójában, a sárga-kékek Brunetti góljával verték meg a szakolcaiakat.

„Az első félidőben nem úgy működtek a támadások, ahogy szerettük volna. Átbeszéltük a dolgot, a második félidőben többet támadtunk és veszélyesebbek voltunk – értékelte a találkozót a gólpasszal záró Vitális Milán. A DAC magyar középpályása a második félidőben csapata egyik legjobbja volt. – A győzelmet nem kell magyarázni. Nem volt gond az újoncokkal, felvették a ritmust, az első félidőben inkább csapatszinten voltak hibáink. A következő meccsek is életre-halálra mennek, pontokat kell szereznünk és ehhez egyértelműen javítani kell a támadójátékunkon.ˮ

Jan Van Daele ügyvezető igazgató szavai alapján a DAC még két játékost szeretne igazolni a télen: egy középső középpályást és egy gólerős támadót. „Olvastam én is, hogy szeretnének a hatos pozícióba hozni valakit. Nem tudom, hogy a pozíciómra vagy mellém hozzák a játékost. Ha előbbi, akkor felveszem vele a harcot. A legfontosabb, hogy a csapat profitáljon belőleˮ – reagált a hírekre Vitális.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Xisco Munoz, a DAC vezetőedzője arról beszélt, hogy egy folyamat elején jár a csapat, és tudja, hogy még rengeteget kell javulni. „Néhány játékosunk még sosem játszott együtt, velük türelmesebbnek kell lennünk. Ennek ellenére az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, gólhelyzetünk is volt. Sok dologban kell fejlődnünk, de nagyon fontos három pontot szereztünk. Ma csak tíz percig játszottunk úgy, ahogy szerettem volna. Azt szeretném, hogy ez a szám fokozatosan nőjön, míg eljutunk odáig, hogy az egész meccset kontrolláljukˮ – mondta a tréner.

Pavol Majerník, a szakolciak mestere tárgyilagos értékelésében elismerte, hogy 1:0-s állásnál csapatának már esélye sem volt az egyenlítésre.

„Vegyesek az érzéseim. Az első félidőben taktikailag fegyelmezettek voltunk, jól védekeztünk és jól mentünk át támadásba, egy ponton pedig a kapusunk ziccert védett. A második félidőben passzívabbak voltunk, a DAC nyomás alá helyezett minket, és a sok rögzített szituációból egyet gólra váltott. Hátrányban nem volt meg a kellő minőségünk ahhoz, hogy változtassunk az eredményen.ˮ

Read More

Post Comment