Search by category:
Egyéb kategória

Oroszország ismét drónokkal támadta Ukrajnát, a légvédelem többet megsemmisített

Oroszország ismét drónokkal támadta Ukrajnát, a légvédelem többet megsemmisített

Mészáros Richárd

2024. 02. 12., h – 09:53

Az ukrán légvédelem 14 orosz drónt és egy cirkálórakétát semmisített meg az éjszaka folyamán – jelentette be hétfő reggel az ukrán légierő Telegramon.

Vasárnap esti beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elmondta, az orosz erők ismét iráni gyártmányú Sahed típusú drónokkal támadták Ukrajnát.
Kiemelte: Kijev a légvédelmi kapacitás, valamint az elektronikus hadviselési rendszer fejlesztésén dolgozik. „Ez egyike a legfontosabb célkitűzésinknek idén” – tette hozzá az utóbbira célozva.

Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője elmondta, drónokat észleltek a főváros fölött is, ahol mintegy két órán át tartott a légiriadó.

Oleh Szinyehubov, a kelet-ukrajnai Harkiv megye kormányzója vasárnap este azt közölte, orosz rakétatámadás érte a térséget az Ukrajnával szomszédos Belgorod felől.
Áldozatokról nem tudni, azonban néhány épület megrongálódott – tette hozzá.

Ugyancsak vasárnap Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója a térségben található Pavlohrad ellen intézett orosz dróntámadásról számolt be. A támadás nyomán részleges áramkimaradást jelentettek.

Ukrajna déli katonai parancsnoksága a szintén dróntámadásokról számolt be több, a régióban lévő város, köztük Mikolajiv ellen, a lehulló roncsok legkevesebb egy embert megsebesítettek.

Négy drónt a fekete-tengeri kikötőváros, Odessza fölött semmisítettek meg.

Read More

Post Comment