Search by category:
Egyéb kategória

Saloň szerint a következő ülésszakra sorolják át a Šimkovičováról szóló ülést

Saloň szerint a következő ülésszakra sorolják át a Šimkovičováról szóló ülést

Mészáros Richárd

2024. 02. 12., h – 13:11

Marián Saloň (Smer) képviselő szerint a következő parlamenti ülésszakra sorolják át a Martina Šimkovičová kulturális miniszter (SNS-jelölt) leváltásáról szóló rendkívüli ülést. Hozzátette, hogy Šimkovičovát az egész kormánykoalíció támogatja.

Szerinte Šimkovičová áll elébe a személyével kapcsolatos parlamenti vitának, de most külföldi útra ment. Saloň visszautasítja a rendkívüli ülés időpontjával kapcsolatban elhangzott bírálatokat is. „Hét napon belül kell összehívni, a házelnöknek nem volt más lehetősége” – vélekedik Saloň.

Kedden próbálják újra megnyitni a parlamentben a Šimkovičová leváltásáról szóló rendkívüli ülést. Hétfőn ugyanis második nekifutásra is határozatképtelen volt a parlament. Peter Pellegrini (Hlas) házelnök kedden 8 órára halasztotta ezt a programpontot.

A kulturális miniszter visszahívását az ellenzéki PS és az SaS kezdeményezte. Érvelésük szerint a miniszter a lépéseivel és nyilatkozataival aránytalanul beavatkozik a kulturális élet szabadságába. Problémásnak tartják az állami támogatási alapoknál tervezett változásokat is, az intézmények függetlenségét és közszolgálatiságát féltik.

Read More

Post Comment