Search by category:
Egyéb kategória

Kiürítették a pozsonyi egyetem épületét, a környéket rendőrök lepték el

Kiürítették a pozsonyi egyetem épületét, a környéket rendőrök lepték el

Mészáros Richárd

2024. 02. 13., k – 10:12

Kedd reggel kiürítették a pozsonyi Comenius Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának épületét.

Hogy miért volt szükség az épület evakuálására, egyelőre nem ismert. Egyes források szerint valaki fenyegetéseket tartalmazó e-mailt küldött az iskolának. A helyszínen fegyveres rendőrök is jelen vannak.

Silvia Šimková, a Pozsony III. kerületi rendőrkapitányság szóvivője szerint a rendőrség jelenleg meg nem nevezett személyek elleni fenyegetéssel kapcsolatban nyomoz.

„Iskolába indultunk, de nem engedtek be minket. Nem tudjuk, mi folyik itt” – nyilatkozta a Pluskának az egyetem egyik hallgatója. „Jöttek és azt mondták, hogy azonnal el kell hagynunk az épületét. Ennyit tudunk” – mondta egy másik.

Korábban egy trencséni művészeti iskola diákját tartóztatták le, miután azzal fenyegette meg osztálytársait, hogy lelövi őket. 

Tavaly december 6-án egy meg nem nevezett iskolában történt hasonló, amikor azzal fenyegettek, hogy robbantani fognak. Az esetet a rendőrség terrortámadásként vizsgálta.

Néhány nappal ezelőtt egy récsei kollégiumban fenyegettek robbantással. A Na Pántoch utcai épületben végül nem találtak bombát.

A hírt frissítjük!

(Pluska)

Read More

Post Comment