Search by category:
Egyéb kategória

Rémhírterjesztésként vizsgálja a rendőrség az egyetemi fenyegetési ügyet

Rémhírterjesztésként vizsgálja a rendőrség az egyetemi fenyegetési ügyet

Mészáros Richárd

2024. 02. 13., k – 21:03

Rémhírterjesztés ügyében indított büntetőeljárást a rendőrségi nyomozó a Comenius Egyetem Gyógyszertudományi Karának és Menedzsment Karának épületében végzett rendőrségi beavatkozás után. „Folytatjuk a nyomozást, amint lehetőség lesz rá, részletes tájékoztatást adunk” – közölte a rendőrség a közösségi hálón.

Kedden reggel a rendőrség bejelentette, hogy fenyegetések miatt átvizsgálják az épületet, amelyben a két egyetemi kar működik. Azt is közölték, hogy az incidenssel kapcsolatban nem volt szó közvetlen életveszélyről.

Kapcsolódó cikkünk

Kedd reggel kiürítették a pozsonyi Comenius Egyetem Gyógyszerésztudományi és Menedzsment Karának épületét. A környéket lezárták.

Hogy miért volt szükség az épület evakuálására, hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg. A Pluska úgy tudja, valaki fenyegetéseket tartalmazó e-mailt küldött az iskolának. 

Silvia Šimková, a Pozsony III. kerületi rendőrkapitányság szóvivője szerint a rendőrség jelenleg meg nem nevezett személyek elleni fenyegetéssel kapcsolatban nyomoz. 

Michal Szeiff rendőrségi szóvivő leszögezte, emberélet nem forgott veszélyben a rendőrségi beavatkozás során. „Megerősíthetjük, hogy emberek élete és egészsége nem forgott veszélyben a szóban forgó üggyel kapcsolatban” – mondta a szóvivő.

„Iskolába indultunk, de nem engedtek be minket. Nem tudjuk, mi folyik itt” – nyilatkozta a Pluskának az egyetem egyik hallgatója. „Jöttek és azt mondták, hogy azonnal el kell hagynunk az épületét. Ennyit tudunk” – mondta egy másik.

Mint írták, a rendőrség fenyegető bejelentés miatt szállt ki a két egyetemi karra, elrendelte az épület kiürítését, várhatóan 12 óráig tart a helyszínek átkutatása.  

A TA3 eközben arról ír, hogy egy férfi azt állította, bomba van nála és kész robbantani. Az egyik diák nyilatkozata szerint felszólították őket, hogy hagyják el az épületét, mert valaki bombával rohangál bent. 

A Markíza TV úgy tudja, hogy az épület előtt egy ismeretlen férfi megszólított a lányt, akinek azt állította, hogy az egyetem volt diákja, majd fenyegetőzni kezdett. Bár szlovákul beszélt, töredezetten.

Egy másik hallgató nem tudta megmondani, hogy az illető lövöldözéssel vagy robbantással fenyegetett-e. A lány a történteket jelentette az egyetem egyik alkalmazottjának, aki értesítette a rendőrséget.

Korábban egy trencséni művészeti iskola diákját tartóztatták le, miután azzal fenyegette meg osztálytársait, hogy lelövi őket. 

Tavaly december 6-án egy meg nem nevezett iskolában történt hasonló, amikor azzal fenyegettek, hogy robbantani fognak. Az esetet a rendőrség terrortámadásként vizsgálta.

Néhány nappal ezelőtt egy récsei kollégiumban fenyegettek robbantással. A Na Pántoch utcai épületben végül nem találtak bombát.

(Pluska, TA3, Markíza TV, TASR)

Read More

Post Comment