Search by category:
Egyéb kategória

Figyeljen oda! Apróság miatt tarthatják vissza autóját a műszaki vizsgán…

Figyeljen oda! Apróság miatt tarthatják vissza autóját a műszaki vizsgán…

Balaskó Réka

2024. 02. 14., sze – 11:02

A műszaki vizsgák sokak számára jelentenek kényelmetlenséget, főleg, ha az autót apróságok miatt nem engedik át.

A járművezetők például a rendszámtábla vagy matricák miatt is bajba kerülhetnek – írja a startitup.sk. A közúti közlekedési törvény kimondja, hogy a rendőr lefoglalhatja az autó forgalmi engedélyét, ha rendszámtáblája nehezen olvasható, sérült vagy rosszul van elhelyezve. Az olvashatóság azt jelenti, hogy könnyen felismerhetőnek kell lennie.

Ha valaki leragasztja például a nemzeti szimbólumokat, vagy az EU szimbólumokat, már problémája lehet, de a szín megváltoztatása is nehézségeket okozhat.

Az ilyen módon megváltoztatott rendszámtáblával vagy lámpákkal rendelkező autó alkalmatlannak tekinthető a közúti közlekedésre. Ugyancsak tilos a rendszámra hasonlító matricákat ragasztani az autóra, és tilos úgy is matricázni, hogy az elfed egy lámpát vagy egy hivatalos rendszámot.

Fontos tudni továbbá, hogy a közlekedési minisztérium nem engedélyezi a szélvédő és az első oldalablakok sötétítését. Így a fóliát legálisan csak a hátsó oldalablakokon és a hátsó ablaküvegeken használhatja. Ha sötétíteni akarja az ablakokat, akkor azt a gyártó vagy annak képviselője által speciális képzésben részesített munkavállalóknak kell felszerelniük. A felhelyezés után kap egy tanúsítványt, amelyet az autó papírjaihoz, azaz a forgalmi engedélyhez kell csatolnia.

Read More

Post Comment