Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová pénteken tájékoztat a btk. módosításával kapcsolatos lépéseiről

Čaputová pénteken tájékoztat a btk. módosításával kapcsolatos lépéseiről

Mészáros Richárd

2024. 02. 15., cs – 14:25

Zuzana Čaputová köztársasági elnök pénteken tájékoztat a büntető törvénykönyv módosításával kapcsolatos további lépéseiről. Ezt csütörtökön jelentette be a köztársasági elnök.

„A törvénymódosítást csak szerdán kora este, azaz hat nappal a parlamenti jóváhagyás után juttatták el hozzám. Az üggyel kapcsolatos álláspontomat, vagyis a döntésemet holnap nyilatkozatban fogom közölni” – tette hozzá.

Az államfő a törvénymódosítás parlamenti jóváhagyása után bejelentette, hogy minden lehetőséget megfontol, hogyan járjon el, hogy ne lépjen hatályba ez a módosítás. Kijelentette, hogy a javaslat megszavazása rossz hír Szlovákiának és az ország minden lakosának.

A btk. módosítását az igazságügyi minisztérium terjesztette be, a parlament a múlt héten megszavazta. A jogszabály a Különleges Ügyészi Hivatal megszüntetéséről rendelkezik, emellett számos változást vezet be a büntetési tételek, a vagyon elleni bűncselekmények szankcionálása és az elévülési idők terén is. A parlament gyorsított eljárásban tárgyalt a módosításról.

Read More

Post Comment