Search by category:
Egyéb kategória

Rozsdásodik a Tesla golyóálló autója

Rozsdásodik a Tesla golyóálló autója

Mészáros Richárd

2024. 02. 15., cs – 11:01

A Tesla futurisztikus modelljei az eső hatására korrodálódnak – hívták fel a figyelmet a problémára az elégedetlen autótulajdonosok.

Több Tesla-tulajdonos is arra panaszkodott, hogy eső hatására a Cybertruckok rozsdásodásnak indultak. 

A Tesla fórumán egy Raxar nevű felhasználó azt írta, már vásárláskor is figyelmeztette a kereskedő őt arra, hogy „az esőben narancssárga rozsdafoltok szoktak megjelenni a Cybertruckokon, ezek eltávolításához pedig polírozásra van szükség”.

Ezt egy másik, Vertigo3pc nevű felhasználó is megerősítette. Az ő autójának fém alkatrészei kezdtek korrodálni az eső után. Az autót szervizbe vitte, és miután az ott dolgozók dokumentálták a rozsdafoltokat, tájékoztatták, körülbelül egy hónapon belül megjavítják a Cybertruckját, amint megkapják a probléma kezeléséhez szükséges szerszámokat.

A Mead Metals fémszállító szerint a rozsdamentes acél bizonyos környezetben hajlamos a rozsdásodásra. Azt írják, hogy a rozsda leggyakrabban nedvesség hatására jön létre, de okozhatja azt káros vegyi anyagoknak, sóoldatnak, zsírnak vagy hosszan tartó hőhatásnak való kitettség is.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója korábban azt mondta, hogy a Cybertruck szó szerint golyóálló, köszönhetően az „ultrakemény rozsdamentes acél karosszériának”. 2023 szeptemberében már arról beszélt, hogy a Tesla egy speciális volfrámkarbid bevonattal látná el a Cybertruckot, a kerámia anyag ugyanis segít megvédeni a járműveket a korróziótól.

(Trend)

Read More

Post Comment