Search by category:
Egyéb kategória

Távozik Kisudvarnok polgármestere

Távozik Kisudvarnok polgármestere

Kürthy Judit

2024. 02. 15., cs – 19:24

Kisudvarnok |

A Dunaszerdahely mellett fekvő község első embere, Pálffy László váratlanul benyújtotta lemondását.

A 2022 októberében a helyhatósági választásokkor a négy jelölt közül Pálffy László 73 százalékos részvételi arány mellett 331 szavazattal nyert a Szövetség színeiben. Korábban is a falu élén dolgozott, a 2021-ben elhuny korábbi polgármester, Marczell Zoltán, helyére került megbízott polgármesterként, aki korábban 24 évig volt a község első embere. 2022-ben az önkormányzati választásokon Pálffy László után a második helyen végzett Kaščák Dávid 226 szavazattal, a harmadik helyen 131 vokssal zárt Mancalová Erika és a 36 szavazatot kapott Szabóová Marcela.

A 2013-ban az év településének választott kisközség vezetése tehát új polgármestert keres. Az alpolgármester nem jött szóba, jelenleg is a képviselőket veszik sorra, akik közül több név is felmerült. A végső döntést hétfőn teszik közzé, addig kérik a lakosság türelmét. Pálffy László egészségügy okok miatt vonul vissza a közügyek gyakorlásától.

„Igazság szerint családi okok állnak a háttérben, emellett az egészségi állapotom sem kielégítő”

– kezdte lapunknak nyilatkozatát a jelenleg még állományban lévő polgármester, majd hozzátette, hogy mindennek ellenére nem volt könnyű döntés, mert már több mint 30 éve dolgozik a település jólétéért képviselőként, majd polgármesterként. A nyugdíj küszöbén álló Pálffy László szeretné, ha a faluvezetésben egy aktívabb, fiatalabb jelölt lépne a helyére.

„Nem fogok elfutni, addig a helyemen maradok, amíg nem találunk valakit a helyemre. Nagyon szeretem ezt a falut” – hangsúlyozta a polgármester.

Az önkormányzat berkein belül már tudják, hogy ki lesz Pálffy László utódja, de a név még nem nyilvános. Jövő hét hétfőn teszik közzé.

Read More

Post Comment