Search by category:
Egyéb kategória

Odakint most szörnyek járnak – tüntetés Budapesten a pedofilsegítőnek adott elnöki kegyelem miatt

Odakint most szörnyek járnak – tüntetés Budapesten a pedofilsegítőnek adott elnöki kegyelem miatt

Czímer Gábor

2024. 02. 16., p – 10:24

Budapest |

A Valahol Európában musical egyik dalának első sora lett annak a tüntetésnek a címe, amelyet a magyar művészek, internetes tartalomkészítők azért hívtak össze, mert az azóta a posztjából távozott Novák Katalin (Fidesz) magyar államfő kegyelmet adott K. Endre pedofilsegítőnek.

Pénteken 18 órára a budapesti Hősök terére összehívott megmozdulással az egészséges társadalomért tüntetnek, illetve a bűncselekmények áldozatai és a gyerekek melletti kiállásnak adnak hangot. A Valahol Európában musical, amelyből a demonstráció címét kölcsönözték, a háború borzalmai közt kallódó gyerekek tragédiájáról szól.

„Elegünk van” – kezdik a megmozdulás Facebook-eseményének leírását a szervezők. Kiemelik, oldalaktól függetlenül fontosnak tartják, hogy civil emberként felemeljék a hangjukat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében.

„Elkeseredettek vagyunk. Az elmúlt napok történései arra sarkalltak minket, hogy együtt lépjünk ki az online térből. Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll. És ha ez nem lenne elég kiábrándító, az is kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén szabadon engedtek egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek. Elnöki kegyelemmel szabadult, erkölcsi bizonyítványt kap, bármikor újra gyerekek közelében dolgozhat” – fogalmaznak.

A tüntetés szervezői szerint ami történt, túlmutat a volt köztársasági elnök, Novák Katalin (Fidesz), illetve a volt igazságügyi miniszter, Varga Judit (Fidesz) személyén és felelősségén. Az ügy miatt mindketten lemondtak. A szervezők rámutatnak, a legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben az állam, amikor egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket. Ahogy arról beszámoltunk, a bicskei gyermekotthonban V. János igazgató 2006 és 2014 között legalább tíz rábízott fiatalt zaklatott szexuálisan. K. Endre, akinek a már távozott magyar államfő kegyelmet adott, azzal segítette a pedofil igazgatót, hogy az áldozatokat hamis vallomástételre akarta kényszeríteni. „A cserbenhagyás után most el is árulták az áldozatokat. A dühünket, a fájdalmunkat, az együttérzésünket szeretnénk ezúton is kifejezni” – írják a budapesti tüntetés szervezői.

Az eseményt Baukó Attila Azahriah zenész, Bányai Judit, Fancsikai Eszter, Gulyás Márton, Nagy Ádám, Pottyondy Edina, Osváth Zsolt, Szabó Márton, Tapasztó Orsi internetes tartalomkészítő és Gyurkó Szilvia gyermekjogi tanácsadó szakember hívta össze. A kezdeményezés mellé több ismert művész, közszereplő odaállt, köztük a nagycétényi Borbély Alexandra színésznő is. Az ügy mellé állók nem teljes névsora: Till Attila műsorvezető, Radics Péter digitális tartalomkészítő, Csobot Adél énekesnő, Istenes Bence műsorvezető, Schwarcz Ádám BetonHofi előadó, Mácsai Pál színművész, rendező, Nagy Ervin, Gryllus Dorka, Csonka András színművész, Náray Tamás divattervező, író, Puzsér Róbert publicista, Alföldi Róbert rendező, Juhász Marci, Dzsúdló, zenész, Szirmai Gergely, Hollywood Hírügynökség, digitális tartalomkészítő, Kiss Tamás, JustVidman, digitális tartalomkészítő, Görög Zita, modell, színésznő. A megmozduláshoz olyan hírességek is csatlakoztak, akik a magyar kormányközeli TV2 holdudvarába tartoznak. A tüntetést támogató ismert személyiségekről a Blikk közölt egy hosszabb listát.

Az esemény szervezői a tüntetőket arra kérik, pártlogóval ellátott kellékeket, zászlókat ne vigyenek magukkal.

Read More

Post Comment