Search by category:
Egyéb kategória

Orbán Viktor: 2024 nem is kezdődhetett volna rosszabbul, olyan ez, mint egy rémálom

Orbán Viktor: 2024 nem is kezdődhetett volna rosszabbul, olyan ez, mint egy rémálom

Mészáros Richárd

2024. 02. 17., szo – 15:13

Orbán Viktor (Fidesz) magyar miniszterelnök 25. évértékelőjét tartja a Várkert Bazárban.

„A ’24-es év nem is kezdődhetett volna rosszabbul, a köztársasági elnök benyújtotta a lemondását. Olyan ez, mint egy rémálom, mindannyiunkat megvisel”, hiszen Novák a magyarok jobbik énjét testesítette meg, családanya volt, Orbánnak mindig is imponált, hogy nőként nem a férfiakkal szemben akarta megmérettetni magát.

„Távozása bár helyes, de nagy veszteség Magyarország számára”

– mondta a miniszterelnök.

A köztársasági elnök lemondásának az volt az oka Orbán szerint, hogy elnöki kegyelmet adott a pedofil igazgatót fedező K. Endrének. A miniszterelnök szerint Novák kegyelmi döntését a magyarok elsöprő többsége nem fogadta el, és elutasította. Az elnök legfontosabb feladata a nemzeti egység fenntartása. Ha ez megbillen bármilyen módon, akkor le kell mondania szerinte. A lemondás indoklásából tudjuk, hogy a nemzeti egységet az ő döntése bontotta meg. Így helyreállítani csak a lemondásával tudta. „Az történt, aminek ebben a helyzetben történnie kellett” – jelentette ki Orbán.

Orbán Varga Juditról is beszélt, hogy igazságügyi miniszterként 25 év töretlen gyakorlatát folytatva írta csak alá a kegyelmi kérvényt, bár a miniszterelnök szerint Varga távozása egy kellő, de igazságtalan következmény. Orbán szerint viszont „jó emberek is hoznak rossz döntéseket”, de a gyerek sérthetetlen, bántalmazása a legsúlyosabb büntetést vonja maga után, kegyelemnek helye ilyenkor nincs. Ezért a lemondások helyesek voltak. Orbán végül azt mondta, Novák és Varga munkáját „zaklatott szívvel” bár, de megköszöni.

A lemondás körüli vitát úgy kommentálta Orbán Viktor, hogy „a távozó két asszony kisujjában több méltóság van, mint a baloldal összes vezetőjében együttvéve”. Orbán szerint az ügyből tanulni kell: a lezajló dráma arra emlékezteti, hogy milyen kockázatokkal kell szembenézni nap mint nap. Mint mondta, hiába vagy Mike Tyson vagy épp Muhammad Ali, „a politikában mindig csak egy ütésre vagy a padlótól”. Ezért csak a gondos mérlegelés és a körültekintő óvatosság lehet a megoldás. Illetve egy megelőző ütéssel akár le is ütheted az ellenfeled!

(Telex)

Read More

Post Comment