Search by category:
Egyéb kategória

Úgy tűnik, Švec mégis indulhat az államfőválasztáson

Úgy tűnik, Švec mégis indulhat az államfőválasztáson

Mészáros Richárd

2024. 02. 17., szo – 11:52

Mint arról korábban beszámoltunk, február 9-én a parlamenti iroda elutasította Róbert Švec köztársaságielnök-választáson való indulását. Az indoklás szerint nem teljesítette az induláshoz szükséges feltételeket.

„A parlamenti iroda vezetőjének a döntése alapján létrehozott bizottság a javaslat megvizsgálása után megállapította, hogy a beérkezett javaslat nem felel meg a törvényes követelményeknek, ezért azt javasolta, hogy ne fogadják el Róbert Švec indulását a köztársaságielnök-választáson” – közölte a parlament. Az iroda azt közölte, hogy Švec január 30-án, petíció formájában adta le az aláírásokat, amelyekből a törvény szerint legalább 15 000-re van szükség.

„Valaki nagyon aggódik amiatt, hogy az elnökválasztási kampányban, mint a parlamenti választási kampány idején is, olyan nézeteket és attitűdöket mutatnánk be az országos médiában, amelyek kényelmetlenek a jelenlegi szlováktalan rendszer, a liberális demokrácia számára” – közölte korábban Švec az állásfoglalásában.

Švec ezután a Legfelsőbb Bírósághoz fordult, amely pénteken hozott ítéletet az ügyében. A Markíza TV úgy tudja, a bíróság végül helyt adott a panasznak, és a képviselő mégis indulhat a választáson. 

Összesen így 11-en indulnak az elnökválasztáson, ábécésorrendben Andrej Danko, Patrik Dubovský, Forró Krisztián, Štefan Harabin, Ivan Korčok, Marian Kotleba, Ján Kubiš, Igor Matovič, Milan Náhlik, Peter Pellegrini és Róbert Švec.

(tvnoviny.sk)

Read More

Post Comment