Search by category:
Egyéb kategória

Fico hadat üzent a civil szektornak

Fico hadat üzent a civil szektornak

Czímer Gábor

2024. 02. 19., h – 21:14

Pozsony |

A miniszterelnök, Robert Fico (Smer) egy hosszabb interjút adott a hivatalosan is dezinformációs médiumként számon tartott Hlavné správy nevű portálnak, amelyben egyebek mellett a hazai civil szervezetek elleni kormányzati fellépésről beszélt.

„Mi a médiával és a külföldről finanszírozott civil szervezetek ellen harcolunk” – jelentette ki. Majd hozzátette, támogatja Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) kulturális és Juraj Blanár (Smer) külügyminisztert abban, hogy korlátozzák a „politikai tevékenységet végző” civil szervezeteknek nyújtott forrásokat.

A miniszterelnöknek a kérdéseket a portál munkatársa, Branislav Krist tette fel, de inkább segíteni igyekezett Ficót abban, hogy elmondhassa a mondanivalóját, kellemetlen információkkal, kényes felvetésekkel nem szembesítette őt. Krist egy ponton aztán azt állította, Magyarország nyíltan igényt tart Kárpátaljára, ha Ukrajna elveszti a háborút, majd azt kérdezte, Szlovákia is hasonlóan járna-e el. „Itt már túl messzire mentünk” – tiltakozott a kérdés ellen Fico, de nem adott egyértelmű választ és a Magyarországra vonatkozó téves állítást sem kommentálta. A magyar kormány ugyanis valójában sosem formált igényt Kárpátaljára.

Read More

Post Comment