Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Nem felejtem el Jánt és Martinát (FOTÓK)

Čaputová: Nem felejtem el Jánt és Martinát (FOTÓK)

Mészáros Richárd

2024. 02. 21., sze – 13:42

Ma is érvényes a tisztességes és igazságos ország utáni vágy, amelynek Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása után adott hangot a társadalom – jelentette ki Zuzana Čaputová, miután tisztelgett a két áldozat emlékművénél a pozsonyiSznf téren (SNP).

„Nem felejtem el Jánt és Martinát, és azt, hogy Ján újságíróként végzett munkája miatt gyilkolták meg őket, mert az igazságot kereste és tárta elénk, állampolgárok elé. Már hat éve hiányoznak a családjuknak, barátaiknak és mindannyiunknak. Annak ellenére, hogy eltelt hat év, ma is újságírókat fenyegetnek meg és a polgári társadalmat támadják, az erős kézzel való kormányzásról hallunk kijelentéseket” – mondta az államfő.

Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát 2018. február 21-én ölték meg nagymácsédi (Veľká Mača) házukban. A nyomozás szerint a gyilkosság indítéka minden valószínűség szerint Ján Kuciak oknyomozó újságírói munkája volt. Az ügyben három jogerős ítélet született, a gyilkosság végrehajtóit, Miroslav Marčeket és Szabó Tamást 25 év szabadságvesztésre ítélték, Andruskó Zoltán 15 év szabadságvesztésre.

Read More

Post Comment