Search by category:
Egyéb kategória

XIII. Jégtörő Mátyás-kupa Naszvadon

XIII. Jégtörő Mátyás-kupa Naszvadon

Orosky Tamás

2024. 02. 21., sze – 18:03

A termálfürdőjéről nevezetes dél-szlovákiai városban működő birkózóklub a hét végén ismét megrendezi határainkon túl is jegyzett viadalát, a Jégtörő Mátyás-kupát.

A kötöttfogásban zajló erőpróbán a lányok is csatasorba állnak, ők szabadfogásban küzdenek a győzelemért. A szervezők ezúttal is az U15-ös korosztályra, valamint a juniorokra összpontosítanak.

„Már az is nagy fegyverténynek számít, hogy pénzszűkében, szponzoraink anyagi támogatásának köszönhetően ismét megszerveztük az erőpróbát. A Vlahy Jenő Sportcsarnokban Bosznia, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Moldova, Németország, Románia, Szerbia és Szlovákia klubjainak képviseletében mintegy 250 birkózó villantja meg tudását. Ami a konkurenciát illeti, országos válogatottak is eljönnek versenyünkre. Erős csapattal érkezik az Esztergom, de a cseh elit is ellátogat hozzánk. Hazai mezben 15 sportolót indítunk. Sajnos, néhányan közülük sérüléssel, betegséggel bajlódnak, Köztük van egyik feltörekvő birkózónk, Sztakovics Máté is. Az U15-ösök számára fontos verseny lesz a miénk, ugyanis a korosztályos kontinensbajnokságra való nevezés kiharcolása a tét. Az érdekeltek között van két védencünk, Osztatni Norbert és Jelenčič György. Kíváncsian várom mire lesz képes Sipka Norbi. Egyik illusztris és nemzetközi porondon sikeres neveltünk, Érsek Róbi is hazajön, a hagyományoknak megfelelően ezúttal is naszvadi színekben lép szőnyegre. Már nem láthatjuk akcióban Gál Bencét (a naszvadi klubelnök fia – a szerk. megj.), aki a bírói pályafutására koncentrál. Ami a csapatversenyt illeti, a tények ismeretében nincsenek vérmes reményeink. Elégedettek leszünk a dobogós helyezéssel” – sorolta a legfontosabb tudnivalókat Gaál János, a naszvadi birkózóklub elnöke.

Megtudtuk, egyéniben az első három helyezettet serleggel, éremmel, oklevéllel, a csapatverseny dobogós helyezettjeit kupával, a legjobb külföldi és hazai birkózót különdíjjal jutalmazzák. A hagyományos torna szombat délelőtt 10 órakor rajtol el.

Read More

Post Comment