Search by category:
Egyéb kategória

51 dollárt adományozott Ukrajnának egy orosz nő, hazaárulásért 20 év börtönt kaphat

51 dollárt adományozott Ukrajnának egy orosz nő, hazaárulásért 20 év börtönt kaphat

Kulcsár Péter

2024. 02. 24., szo – 08:10

Az Amerikában élő 33 éves Kszenyija Karelinát akkor tartóztatták le, amikor meglátogatta családját Oroszországban.

A nő bűne az volt, hogy 51 dollárt adományozott egy ukrán jótékonysági szervezetnek. Az orosz hatóságok szerint Karelina veszélyeztette az ország biztonságát, ezért hazaárulás gyanúja miatt őrizetbe vették, amikor Jekatyerinburgba érkezett családlátogatásra – számolt be a CNN.

Karelinától először elvették a mobiltelefonját, majd szabadon engedték. Három héttel később az illetékes szervek közölték vele, hogy minden rendben van, visszamehet a telefonjáért és elhagyhatja az országot – azóta a nő nem adott életjelet magáról, hozzátartozói nem tudják, mi történt vele.

A helyi közmédia mindeközben videófelvételeket jelentetett meg arról, ahogyan Karelinát bíróság elé állítják.

Amennyiben bebizonyosodik a bűnössége, akár 20 év letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik. A bíróság egyelőre elnapolta a tárgyalást, mivel a nő nem kapott ügyvédet. Barátja szerint ez amiatt lehet, mert egyetlen orosz ügyvéd sem szeretne belekeveredni az ügybe.

❗🇷🇺⚔️🇺🇸🇺🇦 Russian authorities detained a citizen with dual nationality of Russia and the United States and residing in Los Angeles, Ksenia Karelina, on suspicion of treason.According to the Russian government, Karelina was dedicated to collecting funds for an unidentified… pic.twitter.com/0Zn5jNJfDs— 🔥🗞The Informant (@theinformant_x) February 20, 2024

Read More

Post Comment