Search by category:
Egyéb kategória

Fico a „legrosszabbtól tart”, összehívta a biztonsági tanácsot

Fico a „legrosszabbtól tart”, összehívta a biztonsági tanácsot

Mészáros Richárd

2024. 02. 25., v – 19:09

Robert Fico (Smer) kormányfő hétfő reggelre összehívta a biztonsági tanácsot. Mielőtt az Európai Unió és NATO-tagországok párizsi találkozójára utazna, a koalíciós partnereivel is találkozni akar.

Az Emmanuel Macron francia államfő által hétfőre összehívott csúcstalálkozó témája Ukrajna megsegítése lesz.

„Attól tartok, hogy a Nyugat a legrosszabb megoldásra készül Ukrajnában” – írta Fico a vasárnap este a Facebookon közzétett videójának kísérőszövegében.

Fico a találkozót „harci megbeszélésnek” nevezi, és azt állítja, hogy a francia elnök azt „az utolsó pillanatban” hívta össze. Macron ezzel szemben már csütörtökön bejelentette az unió és a NATO-országok találkozóját.

A kormányfő a videóban arról is beszél, nem számít arra, hogy a Nyugat „értelmes tervvel” áll elő az ukrajnai konfliktus rendezésére. Azt állítja, a megvitatandó témáktól „a hideg is végigfut a hátán”, és anélkül, hogy részletezné azokat, azt sugallja, akár miniszterelnöki pozícióját is elveszítheti. „Még ha az álláspontom a miniszterelnöki posztomba kerülne is, mindent megteszek azért, hogy megakadályozzam a szlovák katonák közvetlen bevonását az ukrajnai háborúba” – teszi hozzá.

Fico kommunikációja a két éve zajló ukrajnai háborúról az elmúlt napokban kaotikus volt – jegyzi meg a Denník N. Először pénteken egy sajtótájékoztatót hívott össze szombatra, amit aztán aznap reggel, annak megtartása előtt lemondott. A háború második évfordulójáról szóló nyilatkozatát végül csak videóként töltötte fel az internetre.

Read More

Post Comment