Search by category:
Egyéb kategória

„Szabad Palesztinát” – kiabálta egy amerikai pilóta, miközben felgyújtotta magát

„Szabad Palesztinát” – kiabálta egy amerikai pilóta, miközben felgyújtotta magát

Kulcsár Péter

2024. 02. 26., h – 09:34

Felgyújtotta magát egy szolgálatban lévő amerikai pilóta Izrael washingtoni nagykövetsége előtt.

Súlyos sérüléseket szenvedett vasárnap az amerikai légierő egyik aktív, szolgálatban lévő pilótája, miután felgyújtotta magát a washingtoni izraeli nagykövetség előtt, ezáltal tiltakozva a Gázai övezetben zajló háború ellen.

A katonai egyenruhát viselő férfi, akinek személyazonossága nem volt azonnal ismert, helyi idő szerint nem sokkal 13 óra előtt érkezett a nagykövetség elé. Kezében egy telefont tartott, amellyel élőben közvetítette az eseményt a Twitch streaming platformon.

A videó elején a pilóta arról beszélt, hogy nem akar közösködni a népirtásban. „Nem veszek részt többé a genocídiumban” – mondta, majd leöntötte a testét egy átlátszó folyadékkal, és felgyújtotta magát, miközben azt kiabálta: „Szabad Palesztinát!”. A videót később eltávolították a platformról.

A férfit egy helyi kórházba szállították, miután lángoló testét eloltották. Állapota továbbra is rendkívül súlyos – közölte a helyi rendőrség. A légierő szóvivője megerősítette, hogy a cselekményt egy szolgálatot teljesítő katona követte el. 

Az incidens akkor történt, amikor az izraeli hadsereg a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városának lerohanására készül, miközben tárgyalások folynak egy ideiglenes tűzszüneti megállapodásról a palesztin Hamász terrorcsoport fegyvereseivel.

(TASR)

Read More

Post Comment