Search by category:
Egyéb kategória

A világ legcsúnyább nőjének fájdalmas története

A világ legcsúnyább nőjének fájdalmas története

Karika Alexandra

2024. 02. 27., k – 18:36

Mary Ann Bevan egy átlagos nő volt, férjjel és családdal. Egy nap azonban feje tetejére állt az élete, és ápolónőből kitaszítottá vált. 

A nő London külvárosában született a 19. század végén, és ugyanúgy nézett ki, mint bármely más korabeli nő, sőt vonzónak tartották. 

Mary férje, Thomas 1914-ben hirtelen meghalt, így ő egyedül maradt négy gyermekével. Röviddel férje elvesztése után a nőnél az akromegália tünetei jelentkeztek. Ez egy olyan rendellenesség, amely a növekedési hormonok túltermelődéséhez vezet. A betegség ma már kezelhető, ha időben felismerik, a 20. század eleji orvostudomány korlátai között azonban Marynek nem volt túl sok lehetősége. Ápolónőként már nem dolgozhatott, ezért kihasználva külsejét beállt a cirkuszba. Később még a legendás Harry Houdinivel is együtt dolgozott „A legcsúnyább nő” attrakciójaként. 

1933. december 26-án, 59 éves korában halt meg, és évekig csak homályos emlék volt, amelyet csak a történelem iránt érdeklődők ismertek. Nehéz élettörténetére viszont ma már mind emlékezhetünk.  

Read More

Post Comment