Search by category:
Egyéb kategória

Javuló intenzív betegellátás az Érsekújvári Oktató Kórházban és Rendelőintézetben

Javuló intenzív betegellátás az Érsekújvári Oktató Kórházban és Rendelőintézetben

Száz Ildikó

2024. 03. 21., cs – 14:44

Érsekújvár |

Korszerűbb sürgősségi betegellátó részleget (JIS) nyitottak az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet Neurológiai Klinikáján. A csütörtöki átadáson részt vett Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter, Mikuláš Blaško kórházigazgató, és Igor Polák a Neurológiai Klinika főorvosa, valamint az egészségügyi központ dolgozói. 

Az egészségügyi minisztériumtól kapott támogatás jóvoltából hat, korszerű állapotfigyelő berendezéssel ellátott betegágy található a JIS részlegen. Igor Polák a Neurológiai Klinika főorvosa hangsúlyozta, hogy korábban feleennyi, csak három betegágyuk volt az intenzív részlegen. 

„Az akut betegek száma a mi régiónkban is egyre nő. Múlt évben 880 olyan esetünk volt, amikor intenzív ellátást igényeltek a betegek. Leggyakrabban agyi infarktkussal, népiesebb nevén stroke-val kezeltek betegeket, valamint epileptikus, illetve tudatkieséses állapotú betegeket kezeltek az intenzív részlegen” 

tájékoztatott Igor Polák.

A JIS osztályon egy párkányi régióbeli, Bartról érkező beteggel beszélgettünk, aki a napokban került az intenzív részlegre, de értően fogadta az újságírók és a miniszter asszony jelenlétét az osztályon. Az ünnepélyes szalag átvágása és az intenzív részleg megtekintése után Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter hangsúlyozta, annak ellenére hogy megannyi gonddal küzd az egészségügy, örömteli dolognak tartja, hogy egy újabb beruházás valósulhatott meg. 

A jelenlegi kormány egyik prioritása az egészségügyi létesítmények fejlesztése, hogy ilyen módon is eleget tegyenek a 21. századnak megfelelő követelményeknek. Az érsekújvári térségben élők számára örvendetes hír a kórház folyamatos fejlesztése, de jelzés értékű lehet az egészségügyi központ dolgozói számára is, hogy érdemes itthon maradni, itt dolgozni. Csúcsminőségű egészségügyi ellátást kaphatnak a Neurológiai Klinika intenzív ellátást igénylő betegei. Kívánok a betegek számára mielőbbi felépülést, ugyanakkor sok sikert kívánok munkavégzésük során az érsekújvári kórház egészségügyi dolgozóinak” 

mondta Zuzana Dolinková. Mintegy 300 ezer euróba került a Neurológiai Klinika JIS – részlegének a felújítása, tudtuk meg Mikuláš Blaško kórházigazgatótól a tizedik emeleti klinika bejáratánál tartott rögtönzött sajtótájékoztatón.

 „Három további jó hírem is van. Az egészségügyi minisztérium 940 ezer euró értékben további három JIS felújítását támogatja az Érsekújvári Oktató Kórházban és Rendelőintézetben. A Gyermekgyógyászati Klinikán, a Koronáris Klinikán és a Metabolikus Klinikán” 

tájékoztatta a jelenlévőket Mikuláš Blaško. 

Read More

Post Comment