Search by category:
Egyéb kategória

Államfőválasztás – Szoros csatát vetít előre Pellegrini és Korčok között egy újabb felmérés

Államfőválasztás – Szoros csatát vetít előre Pellegrini és Korčok között egy újabb felmérés

Kulcsár Péter

2024. 04. 03., sze – 12:15

Mindössze 2,2%-os különbséget mutat a két államfőjelölt között a Median SK felmérése.

Peter Pellegrinit (Hlas) a megkérdezettek 51,1%-a választaná, míg Ivan Korčokra a válaszadók 48,9%-a voksolna az államfőválasztás második fordulójában – derült ki a Median SK közvélemény-kutató ügynökség felméréséből, amelyet március 28. és 31. között végeztek, 1 218 fő bevonásával.

Az ügynökség a részvételi hajlandóságot is megvizsgálta, ami jelenleg 53%-on áll, vagyis megközelítőleg ugyanannyian járulnának az urnákhoz, mint az első fordulóban.

Kiderült továbbá, hogy az államfőválasztás második körében nagyobb eséllyel vehetnek részt azok, akik az előző voksoláson Maroš Šefčovičra szavaztak, illetve azok is, akik 2019-ben még nem töltötték be a 18. életévüket, és így nem adhatták le a szavazataikat.

Azok, akik a legutóbbi parlamenti választáson a PS-re, a Smerre, az SaS-re, illetve a Hlasra adták le a voksaikat, szintén nagyobb arányban mondták, hogy urnához fognak járulni.

A közmédia ma, 20:10 órai kezdettel sugározza a kampánycsend előtti utolsó vitát Peter Pellegrini és Ivan Korčok között. A párbajt a Jednotka és a Rádio Slovensko élőben közvetíti.

Read More

Post Comment