Search by category:
Egyéb kategória

Egyiptomi járattal indult a nyári szezon a kassai repülőtéren

Egyiptomi járattal indult a nyári szezon a kassai repülőtéren

Kulcsár Péter

2024. 04. 26., p – 17:33

Összesen 900 charterjárat indul Kassáról a nyári szezonban, 11 ország 17 üdülőhelyére. Az első gép pénteken hajnalban szállt fel, az úti cél az egyiptomi Hurghada volt – tájékoztatta a TASR-t Juraj Toth, a repülőtér munkatársa.

Az idei újdonságok közé tartozik az albániai Tirana, a törökországi Izmir, a görög Zakintosz sziget és Patrasz városa, a montenegrói Podgorica, és hosszabb idő után ismét szerepel a kínálatban Palma de Mallorca.

Emellett a krétai Heraklionba, Thesszalonikibe és Rodoszra, a törökországi Antalyába, a horvát Brač szigetre, Burgaszba, továbbá Olaszországba (Lamezia Terme), Tuniszba (Monasztir) és Ciprusra (Larnaca) repülnek gépek Kassáról, az egyiptomi Hurghada mellett pedig Marsa Matruhba. Toth elmondta, hogy a repülőjegyek szerepelnek az utazási irodák kínálatában.

Emellett állandó járat van Zárába (Zadar), a Ryanair gépe hetente kétszer repül a horvátországi városba június 2-a és szeptember 29-e között.

A hurghadai járatot utazási iroda indította, hetente repül gép Egyiptomba, a társaság az év végéig 13 ezer utassal számol. „Örömünkre szolgál, hogy Kassáról és a tágabb vonzáskörzetéből egész évben, a téli hónapokban is elérhető lesz Egyiptom, ez eddig hiányzott a kínálatból” – tette hozzá Thomas Dworschak, a repülőtér ügyvezető igazgatója és igazgatótanácsának elnöke.

Read More

Post Comment