Search by category:
Egyéb kategória

Fico szerint rákbetegeknek, nem pedig lőszerekre kellene gyűjteni

Fico szerint rákbetegeknek, nem pedig lőszerekre kellene gyűjteni

Kulcsár Péter

2024. 04. 28., v – 10:54

A kormányfő az Ukrajna lőszerrel történő ellátására irányuló szlovákiai gyűjtés kapcsán azzal a cseh anekdotával élt, hogy „prd do Stromovky”.

Robert Fico (Smer) miniszterelnök szerint inkább rákbetegeknek kellene adományokat gyűjteni, ám úgy gondolja, ezt az emberek nem támogatnák ugyanennyi összeggel. Hozzátette: a pénz semmit sem fog változtatni a háborús helyzeten.

Szlovákia minden polgára tegyen a pénzével azt, amit csak akar, ez a saját döntésük. Tudja, mit mondanának erre a csehek? Hogy »prd do Stromovky«. Elnézést a kifejezésért, de rendkívül szimbolikus. Az embereknek joguk van ahhoz, hogy úgy ítéljék meg, a lőszerek és a bombák fontosabbak, mint a rákbetegek

– mondta Fico a Joj24-nek adott interjújában.

A kormányfő azt állította, hogy a kezdeményezés célja, hogy egy „kormánnyal szembeni ellenpólust hozzanak létre, mivel mi nemet mondunk a fegyverekre”, miközben kapcsolatba hozta a szervezőket a Denník N-nel, a Sme-vel, az Aktualityvel és a Markízával, holott egy civilek által indított gyűjtésről van szó.

Egy-két év múlva ugyanaz lesz a helyzet: az összes pénzt elköltik, egy részét talán ellopják, de semmi sem fog változni Ukrajnában, maradunk ott, ahol most vagyunk

– tette hozzá.

A szlovákiai polgárok eddig már közel négymillió eurót gyűjtöttek össze Ukrajnának lőszerekre.

Read More

Post Comment