Search by category:
Egyéb kategória

Másodfokúra emelték a vihar miatt kiadott riasztást

Másodfokúra emelték a vihar miatt kiadott riasztást

Mészáros Richárd

2024. 05. 23., cs – 14:44

Viharokra kell számítani csütörtökön Közép- és Kelet-Szlovákiában. A meteorológusok másodfokú figyelmeztetést adtak ki a Breznóbányai, a Rimaszombati, a Nagyrőcei és a Rozsnyói járásra. Több járásban továbbra is az elsőfokú figyelmeztetés van érvényben – tájékoztatott weboldalán a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

A Breznóbányai, a Rimaszombati, a Nagyrőcei és a Rozsnyói járásban 16.25-ig érvényes a másodfokú figyelmeztetés. A viharok térségében 30 perc alatt 30–50 milliméter csapadékot hozó felhőszakadás, 85 kilométer/órás széllökések, vagy jégeső is előfordulhat. „Ezek az időjárási jelenségek ritkák ebben az évszakban ezeken a területeken, és nagy valószínűséggel anyagi károkat okozhatnak” – figyelmeztettek a meteorológusok.

Elsőfokú figyelmeztetés adtak ki a viharok miatt Kassa és Eperjes megye egész területére, Besztercebánya megye nagy részére, és a Liptószentmiklósi járásra. A figyelmeztetés 21.00 óráig érvényes. A Zólyomi, a Gyetvai, a Besztercebányai, a Breznóbányai, a Nagykürtösi, a korponai, a Losonci, a Poltári, a Lévai, a Rimaszombati, a Nagyrőcei és a Rozsnyói járásban elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Read More

Post Comment