Search by category:
Egyéb kategória

EP-választás: Memorandumot írt alá a Demokraták és a Kalózpárt

EP-választás: Memorandumot írt alá a Demokraták és a Kalózpárt

Kulcsár Péter

2024. 06. 03., h – 12:24

Memorandumot írt alá a parlamenten kívüli Demokraták és a Kalózpárt (Pirátska strana – Slovensko) a hosszú távú együttműködésről – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Jaroslav Naď, a Demokraták elnöke. Fő céljuk a korrupció elleni harc.

Naď emlékeztetett, más pártok is arra szólították fel választóikat, hogy a Demokraták pártot támogassák az EP-választáson. „Ez is bizonyítja, hogy képesek vagyunk az együttműködésre” – szögezte le.

A Demokraták kötelezte magát, hogy ha sikeresen szerepel az EP-választáson, a Kalózpárt fő programpontjait is képviselni fogja, főleg az európai ügyészség jogköreinek bővítését. Emellett a két párt közös sajtótájékoztatókat tart az önkormányzati választásokig, például a földművelést érintő ügyekben, és az önkormányzati politikában is együttműködnek.

Zuzana Šubová, a Kalózpárt elnöke elmondta, csak a Demokraták kereste meg őket az együttműködés érdekében. Hozzátette, pártja számára az uniós támogatások felhasználásának ellenőrzése, az EU pénzügyi érdekeinek védelme, valamint az agrárpolitika a legfontosabb.

22 párt és egy választási koalíció indul Szlovákiában az EP-választáson. A lakosság 15 EP-képviselőt választ, öt évre. Egy pártlistát kell kiválasztani, és azon legfeljebb két jelölt sorszámát bekarikázni.

Read More

Post Comment