Search by category:
Egyéb kategória

Heti programajánló

Heti programajánló

Károly Zsolt

2024. 06. 04., k – 10:03

Programajánlónk június 4. és június 9. között. 

Június 4. (kedd)

Érsekújvár – 15.30: Zene a korzón, az Érsekújvári Művészeti Alapiskola növendékeinek fellépése a sétálóutcában.

Ipolyság – 16.30: Ünnepi megemlékezés a nemzeti összetartozás napján. 18.00-tól Tesmag városrészben, 20.00-tól pedig őrtűz gyújtása a Kopasz-hegyen.

Érsekújvár – 17.30: Nemzeti összetartozás napja, megemlékezés az érsekújvári civil szervezők, a Csemadok Érsekújvári Alapszervezete és a Széchényi György Baráti Kör szervezésében, a Hálaadás református templom előtti parkban lévő kopjafánál.

Somorja – 17.30: Városterek című kiállítás megnyitója az egykori kolostor történelmi épületében. A kiállítás kurátora Havran Katalin.

Érsekújvár – 18.00: IrodalmiKorzó, Kávéházi beszélgetés Pénzes Tímeával, a Megnyúlások című könyv szerzőjével a főtéri Castle Caféban. Az est házigazdája H. Nagy Péter irodalomtörténész.

Felsőszeli – 18.30: Szakköri kiállítás megnyitója és összetartozásunk őrtüzének közös meggyújtása az öregiskolában. Közreműködik a Széchenyi István Alapiskola énekkara.

Június 5. (szerda)

Galánta – 17.30: Családi kerékpártúra a Kerékpárral munkába kampány keretében.

Ipolyság – 18.00: Jazzkoncert a Mainstream Line Quartettel a városháza esketőtermében.

Pozsony – 19.00: Ásó, kapa meg a nagy! című érzékenyjáték egy felvonásban az Ifjú Szivek Táncszínházban. Jegyek kaphatók a www.ticketportal.sk-n.

Június 6. (csütörtök)

Érsekújvár – 17.00: Dorota Kollárová, A lélek kaleidoszkópja című kiállításának a megnyitója az Anton Bernolák Könyvtárban. A kiállítást július 2-ig láthatja a közönség.

Június 7. (péntek)

Ipolyság – 17.00: Végzős diákok ünnepélyes hangversenye a városháza színháztermében.

Érsekújvár – 18.00: Templomok éjszakája 2024. Templomtúra és zenés program az Érsekújvári Művészeti Alapiskola növendékeinek közreműködésével az evangélikus templomban, a Hálaadás református templomban lesz toronylátogatás is, közreműködik a templom kórusa és a művészeti alapiskola növendékei. A zsinagógában templomtúra és zenés fellépés. A Szent Kereszt Felmagasztalása plébániatemplomban 19 órától 21 óráig templomtúra, a művészeti alapiskola növendékeinek orgonajátéka, a liturgikus tárgyak megtekintése. A Szent Ferenc Stigmatizációja ferences templomban 19 órától templomtúra, gregorián ének tanulása, zenés fellépés, várják a látogatókat a Szentháromság-kápolnába. A záróprogram 21 órától a ferences kolostor átriumában lesz.

Galánta – 18.00: A roma kultúra bemutatása a neogótikus Esterházy-kastély udvarában. Fellép a Bango Family.

Muzsla – 20.00: Fenyő–Tasnádi: Made In Hungária című musical a község szabadtéri színpadán, a kultúrház előtti téren.

Június 8. (szombat)

Szilas – 9.30: Nemzetközi tűzoltó verseny és kulturális fesztivál. Az esti órákban fellép a Neoton Infinity Show és Csonka Alfréd.

Léva – 11.00: Városi gyereknek az M.R. Štefánik parkban dallal, tánccal, muzsikával kedveskednek. A tűzoltók gyerekszemmel képzőművészeti verseny kiértékelése után Miro Jaroš koncertje. Fellép a TŠK Junilev és a MB Generation tánccsoport, bemutatkoznak a városi rendőrség és a járási tűzoltó-parancsnokság dolgozói és a városi sportklubok.

Komárom – 15.00: A Kapcsolódási pont előadás-sorozat harmadik rendezvénye a családunkból hozott minták témájával, a Szinnyei József Könyvtárban. Előadó: Kozma-Vízkeleti Dániel. Belépődíj: 7 €/fő.

Érsekújvár – 17.00: Az Érsekújvári Művészeti Alapiskola, a Lurex tánccsoport és Anna Farkashova növendékeinek táncakadémiája.

Nádszeg – 20.15: Naplemente, lámpás esti túra, tábortűz a Kis-Duna partján.

Június 9. (vasárnap)

Tardoskedd – 14.00: Nyitott parkok napja. Öt érzék a kertben, közös program a Családi parkban. Közreműködnek a helyi mazsorettek és a művészeti alapiskola növendékei, a Szlovák Vöröskereszt helyi szervezete tart foglalkozást, lesz lovaglás és gulyással várják az érdeklődőket a szervezők.

 

(tb, szász, kzs)

Read More

Post Comment