Search by category:
Egyéb kategória

Több területet lezártak Pozsonyban, a Duna és a Morva folyó közelében

Több területet lezártak Pozsonyban, a Duna és a Morva folyó közelében

Kulcsár Péter

2024. 06. 04., k – 19:19

Elővigyázatosságból több területet is lezártak Pozsonyban, a Duna és a Morva folyó közelében. Lezárták például a Tyrš rakpartot, a Dévény alatti rakpartot, valamint a dévényújfalui (Devínská Nová Ves) Szabadság híd alatti kerékpárutat – tájékoztatott a közösségi hálón a Pozsonyi Városi Rendőrség.

A rendőrség felszólította a lakosságot, hogy kerüljék el ezeket a helyeket. A városi rendőrség tájékoztatása szerint jelenleg stabil a helyzet.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Pozsonyi járásban. „A Duna németországi, ausztriai és szlovákiai szakaszán, valamint a Morva folyó alsó szakaszán jelentős vízszintemelkedésére számítunk” – figyelmeztet honlapján az SHMÚ. A szakemberek tájékoztatása szerin a Duna pozsonyi és a Morva dévényújfalui szakaszán a vízszint átlépheti a másodfokú árvízvédelmi készültség szintet. A hidrológiai helyzet alakulását folyamatosan figyelik.

Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere kedden délután arról tájékoztatott, a dévényi városrész készen áll arra, hogy elrendeljék a rendkívüli helyzetet, ha a folyó szintje eléri elsőfokú készültségi szintet.

Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter (SNS-jelölt) a Duna vízszintjének emelkedése miat kedden összehívta a válságstáb ülését.

Read More

Post Comment