Search by category:
Egyéb kategória

Több rendőr lesz szolgálatban az EP-választás napján

Több rendőr lesz szolgálatban az EP-választás napján

Mészáros Richárd

2024. 06. 06., cs – 19:22

Több rendőr lesz szolgálatban szombaton, az európai parlamenti választás napján. Nemcsak a választás előtt és alatt, hanem utána is több járőr lesz az egyes helyszíneken – tájékoztatott Zuzana Hrabovská, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának munkatársa.

„Megfelelő számú rendőr fogja felügyelni az EP-választás békés lebonyolítását. A rendőrök elsősorban a közrend, az élet, az egészség, a személy- és vagyonbiztonság védelmére fognak összpontosítani” – mondta Hrabovská.

Autóval és gyalogosan is járőrözni fognak a rendőrök a településeken – mondta. A bűnügyi rendőrök is a terepen lesznek, akik az egyenruhásokkal közösen fognak felügyelni a rendre a szavazóhelyiségek környékén.

A rendőrök a szavazóhelyiségekre is odafigyelnek majd. Robbanóanyag-keresésre speciálisan kiképzett kutyákkal fogják átvizsgálni a szavazóhelyiségeket. A körzeti és a járási választási bizottságok székhelyét, a választásokért és a politikai pártok finanszírozásának ellenőrzéséért felelős állami bizottság székhelye, és más központok is rendőri ellenőrzés alatt lesznek.

Készenlétben lesznek a tűzszerészek és a különleges rendőri egységek. A választás előkészítésében és lebonyolításában együttműködik a rendőrség a járási hivatalokkal, az önkormányzatokkal és az illetékes választási bizottságok elnökeivel.

Aki az EP-választás előkészítésének és lebonyolításának esetleges megzavarását, a közrend megzavarását tapasztalja, bűncselekmény elkövetését gyanítja, tudomására jut valamilyen bűncselekmény elkövetésére vonatkozó információ, azonnal jelentse a legközelebbi rendőrkapitányságon, vagy az ingyenesen hívható 158-as rendőrségi telefonszámon.

Read More

Post Comment