Search by category:
Egyéb kategória

Európa-bajnokok a komáromi powerlifterek

Európa-bajnokok a komáromi powerlifterek

Károly Zsolt

2024. 06. 17., h – 09:08

Komárom/Nagyszombat |

Szeifert Ramón komáromi powerlifter (erőemelő) Európa-bajnok címet (1.Hely) szerzett holthúzásban (deadlift), valamint a legnagyobb teljesítményért járó különdíjat is elhozta a juniorok között, a hétvégén tartott nagyszombati (Trnava) WUAP/AWPC Európa-bajnokságon. Ryšavý Tomáš – aki szintén komáromi powerlifter – 195 kilogrammos nyomással nyert Európa-bajnok címet fekvenyomásban.

Szeifert Ramón a bajnoki cím és a különdíj mellett sikeresen felállított egy Európa valamint egy világrekordot is.

„A bajnokságon a komáromi Comorra Powerlifterz Komárno csapata 3 emberrel képviseltette magát mellnyomásban. Minden a legnagyobb rendben zajlott és mindenki megúszta sérülés nélkül a versenyt és a lehető legjobb helyeken zártak” – osztotta meg a közösségi oldalán Szeifert Ramón.

Vörös Sándor a Masters korcsoportban és 125 kilogramm feletti súlycsoportban képviselte a csapatot, ahol ezüstérmet szerzett 220 kilogrammos nyomással a fekvőpadon.

Ryšavý Tomáš az Open korcsoportban és 82.5 kilogramm alatti súlycsoportban közel 10 kilóval könnyebben indult neki a versenynek. 195 kilogrammos nyomással megszerezte az első helyet, ezáltal az Európa-bajnok címet is magáénak tudhatja, valamint egy Open abszolút 3. Helyet.

Szeifert Ramón junior korcsoportban és 125 kilogramm feletti súlycsoportban szállt harcba.

„Nagy örömömre a vártnál jobban sikerült a bajnokság és egy 200 kilogrammos nyomással sikerült kiharcolni az Európa-bajnok címet, valamint egy Abszolút Junior 2. helyet aminek szintén nagyon örültem. A legnagyobb meglepetésemre amire még én sem számítottam sikerült elnyernem egy különdíjat is, a legnagyobb Junior teljesítmény a bajnokságon” – olvasható közösségi oldalán.

„A versenyen még szint úgy velünk harcolt két barátunk a Strongman Komárno csapatából valamint a Power Club Zelený Háj-ból” – tette hozzá.

Piroska Krisztián Open korcsoportban és 125 kilogramm feletti súlycsoportban egy 175 kilogrammos nyomással a 4. helyen végzett. Nagy Štefan Masters korcsoportban és 125 kilogramm alatti súlycsoportban 165 kilogrammos nyomással a 6. helyen végzett. 

Read More

Post Comment