Search by category:
Egyéb kategória

EURO-2024 – Egygólos angol győzelem a szerbek ellen

EURO-2024 – Egygólos angol győzelem a szerbek ellen

Kulcsár Péter

2024. 06. 17., h – 09:41

A legutóbb ezüstérmes angol válogatott 1-0-ra legyőzte a szerb együttest a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi második mérkőzésén.

Nagy fölényben játszottak az első félidő első felében az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes angolok, a szerbeknek csaknem hat percig nem volt pontos passzuk. Sokat támadott a szigetországi gárda, főleg a jobb oldalon vezetett veszélyes akciókat, Saka többször játszotta tisztára magát, vagy futott le jó kiugratással az alapvonalig és adott be középre. Egy ilyenből született meg az angol vezetés viszonylag hamar. A szerbek mintegy fél óra elteltével tudták rövidebb időszakokra megtartani a labdát – mert az angolok az előnyük birtokában kissé passzívvá váltak –, komoly veszélyt azonban nem jelentettek ellenfelük kapujára.

A második félidőt viszont sokkal aktívabban kezdte a szerb csapat, amely letámadással próbálkozott, ennek eredményeként ki tudott alakítani helyzetet. A folytatásban kiegyenlített játék zajlott a pályán, az angolok nem igazán pörögtek fel, a szerbek pedig – bár határozottabban futballoztak, mint az első félidőben – nem voltak célratörőek a kapu előtt, így nem is jöhetett össze az egyenlítés.

Read More

Post Comment