Search by category:
Egyéb kategória

Azahriah triplázása 2 milliárdos bevételt hozott

Azahriah triplázása 2 milliárdos bevételt hozott

Juhász Katalin

2024. 06. 18., k – 09:13

A Supermanagement ügyvezetője és projektmenedzsere a hvg360-nak adott interjút Azahriah három Puskás-koncertjéről, a bulikat megelőző kihívásokról, valamint az anyagiakról.

Több mint egy év szervezés előzte meg Azahriah három rekordlátogatottságú koncertjét a budapesti Puskás Arénában május 24-én, 25-én és 26-án. Napjaink legnépszerűbb magyar előadójának menedzserei a hvg360-nak beszéltek az elmúlt egy évről, valamint a koncertsorozatról.

A tripla koncertet nettó 2 milliárdos bevétellel zárta a csapat, amiből a kiadások nettó 1,4 milliárd forintra tehetők, vagyis körülbelül 600 millió forint nyereséggel számolnak. Egy ekkora kaliberű koncert lebonyolítása veszélyes üzem, rengeteg biztonsági intézkedést igényelt, hogy tető alá hozzák a három show-t: új menekülési tervet kellett szimulálni, hogy vészhelyzet esetén a közel ötvenezres tömeg kijusson a stadionból. A tömeg mozgását a három nap alatt egyébként egy kutatás keretében le is követték, amelyet majd összevetnek a szimulációval.

A koncertfilm hamarosan felkerül a YouTube-ra, és ingyenesen megtekinthető lesz. A hármas koncert megszervezéséhez a Broadway rendezvényszervező irodát, a Sziget Fesztivál színpadmesterét, Bóna Márkot, illetve Wawra Tamást is is segítségül hívta a menedzsment. Utóbbi cég egyébként a legnagyobb magyarországi fesztiválok színpadjaiért felelős.

A három koncertre hivatalosan 138 890 jegyet adtak el, az első nap körülbelül 45 ezer néző volt, a másik két nap mintegy 47-47 ezer. A világon minden koncerten mérik az úgynevezett „no show” arányt, vagyis akik megvették a jegyet, de nem voltak ott, mert az utolsó pillanatban valami közbejött nekik. Ez az arány általában 5-7 százalék között mozog, Azahriah-nál 4 százalék volt, ami a menedzsment szerint nagyon jó eredmény. Azahriah mindössze 22 évesen írt történelmet a tripla Puskással.

Read More

Post Comment