Search by category:
Egyéb kategória

Vandálok randalíroztak az elnöki palota kertjében

Vandálok randalíroztak az elnöki palota kertjében

Karika Alexandra

2024. 06. 19., sze – 12:30

A városháza azt állítja, hogy vandálok tucatnyi egynyári növény gyökerét tépték ki a virágágyásokból, önkényesen áthelyezték a padokat és tönkretették az új közvilágítás egyik lámpáját.

Vandálok vették célba a pozsonyi Óvárosban található Grassalkovich-palota kertjét, amelyet nemrég nyitottak meg a kiterjedt felújítás után. Több tucat egynyári növény gyökerét tépték ki az ágyásokból, önkényesen áthelyezték a padokat és tönkretették az új közvilágítás egyik lámpáját. A városháza a közösségi hálón tájékoztatott erről.

A Grasalkovich-palota kertje mindenkié, és azt szeretnénk, hogy az ott tartózkodók jól érezzék magukat. Érthetetlenek azok a cselekedetek, amelyek elértéktelenítik az elvégzett munkát és befektetést. Tartsuk meg a közterületet magas színvonalúnak, szépnek, tisztának, és bánjunk vele tisztelettel

– közölte az önkormányzat.

Az elnöki palota kertjét április elején nyitották meg. Tavaly nyár óta átfogó revitalizáción esett át, amelyet a történelmi dokumentumok elemzése alapján, a kulturális és történelmi értékek tiszteletben tartásával terveztek meg. A cél a zöldterület koncepcionális megújítása volt, beleértve annak növelését, a járdák megújítását, valamint a világítás és az öntözőrendszer cseréjét. A költségek 1,32 millió eurót tettek ki.

(TASR)

Read More

Post Comment