Search by category:
Egyéb kategória

Cseh kormányfő: az argentin elnök támogatja Ukrajnát

Cseh kormányfő: az argentin elnök támogatja Ukrajnát

Mészáros Richárd

2024. 06. 24., h – 19:52

Argentinának az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatos álláspontja nagyon közel áll Csehországéhoz, mindkét ország támogatja Ukrajnát – jelentette ki Petr Fiala cseh kormányfő hétfőn Prágában újságírók előtt, miután tárgyalásokat folytatott Javier Milei argentin elnökkel.

„Nagyon örülök, hogy az argentin elnök alapvetően ugyanazon az állásponton van, mint én, ami Ukrajna Argentína általi támogatásában nyilvánul meg. Ez nagyon fontos, mert Európának szüksége van szövetségesekre” – mondta Petr Fiala.

Az argentin elnök hétfőn délben érkezett rövid látogatásra Prágába. Javier Mileit este a Hradzsinban Petr Pavel cseh államfő fogadja.

Petr Fiala leszögezte: Csehország támogatja, hogy mihamarabb megszülessen az együttműködési szerződés az Európai Unió és a dél-amerikai Mercosur szabadkereskedelmi övezet tagállamai között. Csehország és Argentina a kétoldalú kapcsolatokat is fejleszteni kívánja, és rövidesen megkezdődik a kettős adózást kizáró szerződés előkészítésének folyamata. A két fél továbbá a hadiipari, élelmiszeripari és az egészségügyi együttműködés területén is jó lehetőségeket lát.

A gazdasági szakemberként ismert Javier Milei kora este a Zofín palotában előadást tart arról, miként lehet növelni a nemzetgazdaságok hatékonyságát.

Read More

Post Comment